Møbel - Inventar - Bygningssnedkeri

Lidt historie

Erik Gaden Jensen, købte i 1980 tømrermester Chr. Sørensens nedlagte værksted i Vidstrup, ved Hjørring. Efter en del ombygning og modernisering, indkøbte Erik de første maskiner, og startede produktion af vinduer og døre, samt unikke møbler og inventar til kunder, der ønskede særlige egenskaber og kvaliteter.

Pladsen var trang og der blev efterhånden behov for udvidelse af såvel værkstedsareal som maskinpark. Dette førte til en flytning til større lokaler, i en tidligere brugs, hvor de gamle lagerlokaler til foderstoffer, kul, koks og kolonial, blev lagt sammen med  forretningslokalet, til et stort velfungerende maskinsnedkeri, med plads til flere nyindkøbte snedkerimaskiner.

Erik Gaden Jensen specialiserede sig efterhånden som underleverandør af vinduer og døre til tømrermestre, typehusfirmaer, bygmestre og privatkunder. 

Samtidig begyndte et samarbejde med møbelarkitekt Rainer Daumiller. Samarbejdet bestod i at fremstille håndlavede prototyper af møbler. Resultaterne blev fremvist på forårets møbeludstilling i Forum 1986, og førte til en senere serieproduktion på Hirtshals Savværk. 

En ny produktion at indvendige massive fyldningsdøre og franske døre, blev sat i værk, og fik vind i sejlene. Erik Gaden Jensen producerede alt fra de rå planker, over laminering af limtræ, til de færdiglakerede døre. En produktionsform, der betød mange forskellige arbejdsfunktioner, og kravet om mere plads og mere rationel drift pressede sig igen på

Erik Gaden Jensen gik derfor i gang med, at udvide kapaciteten og lave en egentlig produktion. Der blev fundet underleverandør af specielt limtræ tilpasset dørproduktionen, der blev fundet en større kreds af aftagere og der blev lejet produktionslokaler i samarbejde med Erhvervsrådet i Sindal. 

Desværre gik der grus i maskineriet, da Bodelsen Limtræ i Løgstør gik konkurs og aldrig leverede det aftalte limtræ. Dette udløste en kædereaktion, fordi dørene ikke kunne produceres - og leveres som aftalt. Alle anstrengelser for at skaffe ny leverandør var forgæves, og aftagerne af dørene sprang forståeligt nok fra.

På dette tidspunkt begyndte store virksomheder, at flytte produktionen til østeuropa, og det betød bl.a., at markedet herhjemme blev tilført billige massive døre, produceret til en timeløn der ikke kan matches af danske håndværkere. 

Da Erik Gaden Jensen på dette tidspunkt, samtidigt blev tilbudt er stilling som konsulent for håndværksmestre og byggefirmaer hos Karlsen Sæsing, valgte han at sælge udstyr og produktion til Skagen Møbelsnedkeri.

Erik Gaden Jensen har siden beskæftiget sig med undervisning og håndværk i mange sammenhænge frem til pensionsalderen. I dag fortsætter han i snedkerbranchen, med speciale i værkstedsarbejde og naturligvis hvad der måtte følge af snedkerarbejde ud af huset.


Kontakt

Tlf. +45 60 60 24 96
Mail: erik(a)gadenjensen.dk (Erstat (a) med @)

Kjølholmvej 61, 9800 Hjørring
Cvr. 42859796 

  • Håndværk og maskinsnedkeri
  • Små partier eller unika
  • Individuelle løsninger
  • Privat eller erhverv
  • Fast tid og pris