Møbel - Inventar - Bygningssnedkeri

Lidt historie

Erik Gaden Jensen, købte i 1980 tømrermester Chr. Sørensens nedlagte værksted i Vidstrup, ved Hjørring. Efter en del ombygning og modernisering, indkøbte Erik de første snedkerimaskiner, og startede produktion af vinduer og døre, samt unikke møbler og inventar til kunder, der ønskede særlige egenskaber og kvaliteter.

Pladsen var trang og der blev efterhånden behov for udvidelse af såvel værkstedsareal som maskinpark. Dette førte til en flytning til større lokaler, i en tidligere brugs, hvor de gamle lagerlokaler til foderstoffer, kul, koks og kolonial, blev lagt sammen med  forretningslokalet, til et stort velfungerende værksted og maskinsnedkeri, med plads til flere nyindkøbte snedkerimaskiner.

Erik Gaden Jensen udbyggede sit samarbejde som underleverandør af vinduer og døre, og mere specialiserede snedkerarbejder inden for inventar og bygningssnedkeri til tømrermestre, typehusfirmaer, håndværksmestre og andre forretninger der havde ønske om specielle løsninger til inventar. Produktionen af unikke møbler og inventar til privatkunder fortsatte samtidigt.

Et samarbejde med møbelarkitekt Rainer Daumiler, om fremstilling af håndlavede prototyper af møbler, med de typiske runde organiske former, som Daumiler er kendt for, blev indledt midt i 80'erne. Resultatet blev, med stor succes, fremvist på møbeludstillingen i Forum. Serieproduktionen blev efterfølgende overtaget af Hirtshals Savværk.

En ny produktion at indvendige massive fyldningsdøre og franske døre, blev samtidigt sat i værk, og fik vind i sejlene. Erik Gaden Jensen producerede alt fra de rå planker, over laminering af limtræ, til de færdiglakerede døre. En produktionsform, der betød mange forskellige arbejdsfunktioner, og kravet om mere plads og mere rationel drift pressede sig igen på

Erik Gaden Jensen gik derfor i gang med, at udvide kapaciteten for at lave en egentlig serieproduktion. Der blev fundet underleverandør af specielt limtræ tilpasset dørproduktionen, der blev fundet en større kreds af aftagere og der blev lejet nye produktionslokaler i samarbejde med Erhvervsrådet i Sindal. 

Desværre gik der grus i maskineriet, da Bodelsen Limtræ i Løgstør gik konkurs og aldrig leverede det aftalte limtræ. Dette udløste en kædereaktion, fordi dørene ikke kunne produceres - og leveres som aftalt. Alle anstrengelser for at skaffe ny leverandør var forgæves, og aftagerne af dørene sprang forståeligt nok fra.

På dette tidspunkt begyndte flere store virksomheder, at flytte produktionen til Østeuropa, og det betød bl.a., at markedet herhjemme blev tilført billige massive døre, produceret til en timeløn der ikke kunne matches af danske håndværkere. Fremtidsudsigterne for produktion af vinduer og døre i Danmark så pludselig meget anderledes ud. 

Da Erik Gaden Jensen på dette tidspunkt, samtidigt blev tilbudt er stilling som konsulent for håndværksmestre og byggefirmaer hos Karlsen Sæsing, valgte han at sælge udstyr og produktion til Skagen Møbelsnedkeri.

Erik Gaden Jensen har siden beskæftiget sig med rådgivning, håndværk og undervisning i mange sammenhænge frem til pensionsalderen. I dag fortsætter han i snedkerfaget, med speciale i værkstedsarbejde og naturligvis hvad der måtte følge med af snedkerarbejde ud af huset.

Billedgalleri

Billederne viser kun et lille udpluk af emner der har været arbejdet med.

- Klik på billederne for at forstørre

  • Håndværk og maskinsnedkeri
  • Små partier eller unika
  • Individuelle løsninger
  • Privat eller erhverv
  • Fast tid og pris

Kontakt

Tlf. +45 60 60 24 96
Mail: erikgaden (a) gmail.com    (a) = @
Erik Gaden Jensen
Kjølholmvej 61, Astrup, 9800 Hjørring
Cvr. 42859796